Kovásznai dr. Benedek Géza Szívkórház és a Kovásznai Komplex Rehabilitációs Módszer

Kovásznai dr. Benedek Géza Szívkórház és a Kovásznai Komplex Rehabilitációs Módszer

Románia legfontosabb szívérrendszeri rehabilitációs központja, ahol Európában egyedülálló módon ötvözik a helyi természetes gyógy tényezőket (mofetta, szénsavas ásványvizek) az általános szakmai irányelveknek megfelelő rehabilitációs kezeléssel, több mint 50 éves gyógyító tevékenység, évi 14000–15000 beteg, valamint kiemelkedő a mofetta hatás kutatásában betöltött szerepe.

A mofettagáz több évszázados empirikus használata, a több évtizedes folyamatos orvosi megfigyelés, kutatómunka eredményeként ma már világosan fel lehet állítani a  mofetta kezelés javallatát és ellenjavallatát. Ezen ismeretek alapján alakult ki a Kovásznai Komplex Rehabilitációs Módszer, amely a Kovásznán található természetes gyógy tényezők (bórvíz, mofetta, sajátos mikroklíma) adta lehetőségeket ötvözi a rendszeres testmozgással, zsír-és sószegény étrenddel – így segítve a szükséges gyógyszermennyiség csökkentését és az életminőség jelentős javulását.

A több mint félévszázados működés eredményei alapján, a kórház teljes személyzetének alapos szakmai képzettsége, tapasztalata, a kórház felszereltsége, feljogosítja a kórházat arra, hogy egyre több külföldi beteget is fogadjon.